Restaurang

Restaurang- och hotellbranschen

Visste du att inom hotell- och restaurangbranschen jobbar folk från hela världen och det finns ingen annan yrkesgrupp med så stor etnisk mångfald. Bara i yrkesgruppen bland bagare och konditorer har hela 47 procent en bakgrund från ett annat land än Sverige. Med andra ord är hotell- och restaurangbranschen en perfekt bransch för dig som vill vidga dina vyer och knyta nya kontakter.

 

Mat och kunskap från hela världen

Genom en enorm mångfald inom branschen där främst mat och dryck knyter samman intressena finns en gigantisk marknad för ett utbyte av massa annan kunskap. Egentligen behöver inte kunskapen i sig handla om recepten utan det kan vara sättet att tillaga maten, olika tillvägagångssätt på hur man behandlar livsmedel eller kanske en sak som gör mycket för ögat – nämligen upplägget.

 

Filosofi och nytänkande

För att lyckas driva en framgångssaga inom hotell- och restaurangbranschen krävs det en lagd strategi med ett tydligt tillvägagångssätt. Vad vill vi uppnå och hur uppnår vi det. Vägen dit kan vara både krokig och bråkig, men det är det som skiljer toppen mot botten åt i slutändan. Målet måste ändå vara att hjärtat bultar i restaurangen eller hotellet för att man ska orka lägga ner all den tid och energi som faktiskt krävs. Våga tro på sin kunskap och var ständigt öppen för nytänk, jaga och var hungrig. Det kommer ett lysande exempel på vad som krävs för en gastronomisk ledare.

 

Några av Sveriges bästa restauranger inom branschen

Sveriges absolut främsta restaurang inom branschen är Fäviken Magasinet i Järpen, tätt efter på andra plats kommer Daniel Berlin Krog som ligger i Skåne Tranås. Följt därefter kommer tre stockholmsguldkorn i form av Frantzén, Gastrologik och Oaxen Krog. Gemensamt för dessa ställen är att de ger dig som kund en fantastisk helhetsupplevelse och något utöver det vanliga. På dessa ordinära ställen möts du av de gastronomiska där det nya möter det gamla på ett omsorgsfullt sätt.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.